OMM Müze İle Müzecilik Anlayışına Farklı Bir Bakış Açısı! Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve koleksiyoner Erol Tabanca’nın kurucusu olduğu OMM, Haldun Dostoğlu küratörlüğündeki ilk sergisi “Vuslat” ile geride bıraktığımız hafta sonu kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Açılış sergisinin yanı sıra günümüzün yetenekli bambu ustası Tanabe Chikuunsai IV’ün müzeye özel ürettiği enstalasyon çalışması ve Marshmallow Laser Feast’in Türkiye’de ilk kez sunacağı çok algılı etkileyici sanal gerçeklik deneyimiyle OMM, çağdaş sanatın farklı disiplinlerini bir araya getirdi.
OMM Müze İle Müzecilik Anlayışına Farklı Bir Bakış Açısı! Dünyaca tanınan Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates’ın (KKAA)imzasını taşıyan ve etkileyici tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken OMM, farklı disiplinlere açık, kültürlerarası iletişim odaklı yenilikçi sergi programları ve etkinlikleri ile bu alanda yepyeni bir sayfa açmayı hedefliyor. OMM, sanatın merak uyandıran ve bir araya getiren gücü ile sadece Eskişehir’e değil, Türkiye’de müzecilik anlayışına farklı bakış açıları sunmaya, herkesin keyifle vakit geçirebileceği yeni bir nefes alanı ve sanatsal bir buluşma noktası olmaya hazırlandı.
Haldun Dostoğlu küratörlüğünde açılış sergi: “Vuslat” Küratörlüğünü Haldun Dostoğlu’nun gerçekleştireceği OMM’un açılış sergisinde Erol Tabanca Koleksiyonu’ndan özel bir seçki sunuldu. 1950’lerden günümüze farklı disiplinlerden 60’ın üzerinde yerli ve yabancı sanatçının eserlerinden oluşan 100’e yakın eserin görülebileceği sergide yer alacak sanatçılar arasında Erol Akyavaş, Ferruh Başağa, Ramazan Bayrakoğlu, Hans Op De Beeck, Guido Casaretto, Taner Ceylan, Sinan Demirtaş, Tayfun Erdoğmuş, İnci Eviner, Ahmet Doğu İpek, Gülsün Karamustafa, Assa Kauppi, Azade Köker, Jauma Plensa, Tunca Subaşı, Canan Tolon.
OMM Müze İle Müzecilik Anlayışına Farklı Bir Bakış Açısı! Kolektif, Ağaca Övgü (Treehugger) ve Bir Hayvanın Gözlerinden (InTheEyesoftheAnimal) isimli, birden çok duyu organını aynı anda harekete geçiren, etkileyici sanal gerçeklik deneyimini Dijital İletişim Sponsoru Vodafone Red’in katkıları ve Nec, CJ ICM ve Asimetrik’in desteğiyle OMM ziyaretçilerine sunacak.
Dünyaca ünlü Japon bambu ustası Tanabe Chikuunsai IV, OMM için özel olarak tasarladığı enstalasyonun çalışmalarını Eskişehir’de gerçekleştirdi. Aile geleneği olan bambu ustalığını başarıyla sürdüren ve görenleri hayran bırakan eserleriyle tanınan Tanabe, kendi döneminin en yetenekli bambu sanatçısı olarak kabul ediliyor. Japonya’nın Kochi isimli köyünde bulunan ve sadece o bölgede yetişen “kaplan bambu” adıyla bilinen malzeme ile çalışan Tanabe ve ekibi müze mimarisi ile iç içe geçen bu özel enstalasyonda örme bambu tekniğini kullandı. Gelenekleri korurken onları geleceğe doğru bir şekilde taşımak gerektiğinin altını çizen Tanabe, OMM için ürettiği eseri bu fikirle tasarladığını söyledi. OMM için özel olarak üretilen yerleştirme, açılış sırasında sanatçının son dokunuşuyla gerçekleşecek bir performans ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.