Uluslararası Yolculuğunun Yeni Durağı Avusturya! Ahmet Güneştekin’in rüyalarını, renklerini ve sanatın her evresini ifade ettiği eserleriyle, uluslararası yolculuğunun yeni durağı Avusturya…
Sanatçı Ahmet Güneştekin’in Avusturya’daki ilk solo sergisi “Mitoslar Evreni”, dünyanın önde gelen sanatçılarının eserlerini sergileyen sanat müzesi Bank Austria Kunstforum Wien’de açıldı.
DAAX Corporation’ın desteği ve Galerie Michael Schultz’un temsiliyetiyle açılan, serginin küratörlüğünü Dr. Ulrich Ptak üstlendi. Açılış nedeniyle Bank Austria Kunstforum Wien’de özel bir davet verildi. Davete serginin destekçisi olan Daax Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Hassan Gozal’ın yanı sıra Michael Schultz, Murat Ülker, Fettah Tamince, Hakan Ateş, İnci Aksoy, Selçuk Ramazanoğlu, Ahmet Yıldırım, Doğan Yıldırım, Kağan-Burcu Gökalp, Ali Selçuk, Haluk-Fulya Nayman, Eda Karaytuğ, Erol Özmandıracı-Naz Elmas, Murat Pilevneli – Aslı Pamir gibi iş, sanat ve medya dünyasının önde gelen isimleri katıldı.
Uluslararası Yolculuğunun Yeni Durağı Avusturya!
“Tanrı’nın Arka Bahçesi” ilk kez Viyana’da!
Ahmet Güneştekin’in Viyana’da açılan Mitoslar Evreni isimli sergiye özel olarak hazırladığı eserlerden biri olan “Tanrı’nın Arka Bahçesi”, davetlilerin en çok ilgi gösterdiği eserlerden biri oldu.
Güneştekin’in mitoslardan ve efsanelerden aldığı ilhamla hazırladığı “Tanrı’nın Arka Bahçesi”, hikâyelerle ve renk cümbüşüyle buluşturduğu kademeli renkler ve geometrik yapılardan oluşuyor. Eser, sanatçının “sanatın cennetin arka bahçesi” tanımını, mitosları ve sözlü anlatıları yansıttığı, hareketin optik etkilerinin kararsız ve belirsiz görüntülerle karakterize ettiği ve görsel oyunların biçimsel motifler şeklinde kullanmasıyla yaratıldı.
“Mitoslar Evreni” isimli sergi, Ahmet Güneştekin’in kıvrılıp bükülen hatlarla iç içe geçmiş güçlü geometrik kurgularla sonsuzluk duygusu yayan yapıtlarının yanı sıra, büyüdüğü coğrafya ve kültüründen ilham alarak, tekstil malzemeleri ve geleneksel yama yöntemi ile çalıştığı, yoktan var etme çabasını anlatan eserlerden oluşuyor.
Ahmet Güneştekin’in Viyana’da sergilenmeye başlanan bazı eserlerinde, şaşırtıcı bir şekilde palyaçolara bile rastlanabiliyor ve daha önceki çalışmalarına kıyasla bu eserlerinde renk kullanımı, Gotik katedrallerinin mistisizmi geride bırakıldıktan sonra ortaya çıkan Kalvinist kiliselerin ışığını çağrıştırıyor.
27 Ağustos’a kadar sürecek sergi, sanatçının, mitoslardan ve efsanelerden aldığı ilham, düşünce dünyasındaki hikayelerle buluşuyor.