İyilik İçin Sanat Derneği’nin Projesi İlk Meyvelerini Verdi

İyilik İçin Sanat Derneği’nin Projesi İlk Meyvelerini Verdi! İyilik İçin Sanat Derneği’nin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden yeni mezun gençleri desteklemek üzere kurguladığı Atölye|Pasaj’da bir yıllık çalışmalarını tamamlayan ilk genç sanatçı grubu eserlerini görücüye çıkardı.

İyilik İçin Sanat Derneği’nin Projesi İlk Meyvelerini Verdi

İyilik İçin Sanat Derneği’nin Projesi İlk Meyvelerini Verdi! İyilik İçin Sanat Derneği’nin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden yeni mezun gençleri desteklemek üzere kurguladığı Atölye|Pasaj’da bir yıllık çalışmalarını tamamlayan ilk genç sanatçı grubu eserlerini görücüye çıkardı.

72 eser ile önceki akşam Galeri Deniz’de açılan sergiyle sanatseverlerle buluştu. Sergi açılmadan 32 eser sanatseverlerin koleksiyonları arasına girdi.

 İyilik İçin Sanat Derneği, kuruluş amacı doğrultusunda Atölye|Pasaj Projesi’ni,  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun gençlerin katılımıyla 21 Kasım 2016’da hayata geçirdi.  Atölye çalışmaları, projenin fikir sahiplerinden ve aynı zamanda Koordinatörü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi, Ressam Prof. Dr. Nedret Sekban ve Öğretim Görevlisi, Ressam Aslı Özok gözetiminde gerçekleşti.

İyilik İçin Sanat Derneği’nin Projesi İlk Meyvelerini Verdi! Yaklaşık 1 yıl süren atölye çalışmalarını tamamlayan projenin ilk grup genç sanatçıları, 26 Mart 2018 Perşembe akşamı Esentepe’deki GaleriDeniz’de açılan sergiyle sanatseverlerle buluştu. 6 genç sanatçının 72 eserle katıldığı sergi, 26 Nisan 2018 tarihine kadar açık kalacak.

Sergi açılışına İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, Başkan Yardımcısı Çiğdem Eşrefizade, Atölye Pasaj öğretmenlerinden Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi, Ressam Prof. Dr. Nedret Sekban ve Öğretim Görevlisi, Ressam Aslı Özok’un yanı sıra Yıldız Sarayı Mütevelli Heyet Başkanı Doç.Dr Zeynep Karahan Uslu, Polisan Holding Ceo’su Erol Mizrahi, Mine Bahadır, Ahmet Merey, Buket Taşdelen, Başarım Sensin Derneği Başkanı Şule Argüder, Handan Aral, Hande Sezar Pekcan, Ahu Orakçıoğlu, Müge Sırmabıyık, Katerine Özen, Güneş Öztürk Yılmaz, Ezgi Türk, Beste Yurttaş, Esra Erandan, Mimar Elif Ergin, Ressam Onay Akbaş, Ressam Hakan Kürklü, Ressam Recep Batuk, Ressam Fatma Zeynep Çilek ve Ödül gibi birçok sayıda sanat, cemiyet ve iş dünyasından ünlü isim katıldı.

İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, kuruldukları ilk günden beri Türk sanatına ve sanatçısına katkı sağlamak amacıyla projeler ürettiklerini belirterek, “İmkanları kısıtlı genç ressam adaylarının, okulda aldıkları eğitimin ardından mezun olduktan sonra İstanbul gibi bir metropolde sanat hayatlarına devam etmeleri amacıyla projemizi başlatmıştık. Bir yılın sonunda genç arkadaşlarımız ürettikleri eserlerle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Gençlerimize somut projelerle destek vermekten gurur ve mutluk duyuyoruz.” dedi.

Atölye|Pasaj’dan Beklenti…

Atölye|Pasaj projesinin fikir sahiplerinden ve Koordinatörü Prof. Dr. Nedret Sekban da, “Bu atölyeden beklentimiz genç ve yetenekli sanatçıların keşfetmeye, öğrenmeye ve bilgilenmeye açık olmaları ve bunu sürdürmeleridir.” dedi.

Atölyenin sanat üretimi için gerekli malzemelere sahip çok iyi bir mekân olduğunu belirten Prof. Dr. Sekban, “Sonucuna baktığımızda; ilk yılın sonunda fikrimin hızla hayata geçmiş olması ve bu sergide bunun somut olarak verilerini alacak olmamız benim mutluluğumu bir kat daha arttırıyor.  Artık umudun çok zor olduğu bir dünyada bir arada olmak; belli sosyal ortamlarda yaşam sürebilmenin, üretebilmenin, yaratıcılığı keşfetmenin, inanabilmenin de avantajını bize getiriyor. Bu sebeple genç sanatçıların sistemli bir şekilde sanat üretimi yapmış olmalarına kaynak yaratan İyilik İçin Sanat Derneği’ne çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Prof. Dr. Sekban, “Plastik sanatları bu güne kadar çıkarsız kimsenin desteklemediğini” sözlerine ekledi.

İyilik İçin Sanat Derneği’nin Projesi İlk Meyvelerini Verdi! Uluslararası sanat dünyasında çalışmalarını sürdüren Aslı Özok da projeye ilişkin, “Bu projede sadece genç sanatçılara mekan ve malzeme sağlamanın dışında onlara gelecek için imkanlar oluşturuluyor. Atölyedeki genç sanatçıların yabancı yayınları takip etmeleri, yurtdışında yer alabilmeleri ve yapılan gezilerden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için özel İngilizce dersi veriliyor. Bu gerçekten bir ayrıcalık ve bunun önemini ileride daha da iyi anlayacaklar.

İyilik İçin Sanat Derneği’nin Projesi İlk Meyvelerini Verdi! Benim çeşitli yabancı dillere hakim olmam kariyerimin önünü açtı. Uluslararası bir sanatçı olmamı sağladı. AtölyeIPasaj’dan yolları geçen arkadaşların her yönden hazırlandıklarını düşünürsek, umut dolu olmakta haklıyız.“ değerlendirmesinde bulundu.

İlginizi Çekebilir