İyilik Sanat İle 135.Randevu! Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan İyilik İçin Sanat Derneği,135. Sanat buluşmasını 31 Ocak 2018 Çarşamba günü genç sanatçılara sanat üretimi imkânı sunmak için kurduğu Atölye|Pasaj’da gerçekleştirdi.
İyilik İçin Sanat Derneği tarafından hayata geçirilen ve sistemli bir şekilde 1yıldır devam eden, yönetimini Prof. Dr. Nedret Sekban ve Öğretim Görevlisi Aslı Özok’un üstlendiği, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun 6 genç sanatçı adayının sanat üretimlerini sürdürdüğü, Atölye|Pasaj’ı dernek üyeleri 135. Sanat buluşmasında ziyaret etti.
27 Şubat 2018 tarihinde Denizbank’ın ana sponsorluğunda yapılması planlanan sergiye yoğunlaştıklarını belirten İyilik İçin Sanat Derneği Başkanı Selin Bozkurt şunları dile getirdi: “Şu zamana kadar hayata geçirdiğimiz ve sistemli bir şekilde 1 yıldır devam eden, yönetimi Prof. Dr. Nedret Sekban ve Öğretim Görevlisi Aslı Özok’un üstlendiği Atölye|Pasaj’da genç sanatçı adaylarımızın sanat üretimlerini sergiden önce görmüş olduk. Ürettikleri işleri görünce ne kadar yetenekli olduklarını ,disiplinli bir şekilde azimle çalıştıklarını farkettik ve ne kadar doğru bir projeyi amaç edindiğimizi bir kez daha anladık. Atölyemizde her yıl 10 tane genç sanatçı adayımıza sanat üretimi imkânı sunacağız. Başvuru süreci devam eden Atölye|Pasaj, 27 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek sergimizden sonra yerini yeni genç sanatçı adaylarına bırakacak. Hatta yılsonunda, geçen yıl olduğu gibi atölyedeki genç sanatçı adaylarımıza bir jest olarak kendilerini de yurt dışına göndermek istiyoruz. 1 ay boyunca devam edecek olan serginin ardından genç sanatçılarımızla Art Basel’i ziyaret edeceğiz.”
İyilik Sanat İle 135.Randevu! Selin Bozkurt, başta Yönetim Kurulu üyelerine, bu projeyi gerçekleştirmeyi sağlayan Prof. Dr.Nedret Sekban ve Öğretim Görevlisi Aslı Özok’a, atölyede sanat üretimleri devam eden genç sanatçılar Cansu Kahraman, Elif Aydemir, Elifko, Hatitze Achmet, Mehmet Ali Dinçer ve TünayTunç’a, öğrencilerin yurt dışı deneyimleri öncesi İngilizce eğitimlerini üstlenen Celal Bozkurt’a ve Dernek Koordinatörü Müge Var’a emekleri için çok teşekkür etti.
Sanat Buluşmaları, www.iyilikicinsanat.org/ web sitesinden takip edilebiliyor
Sanatseverler, ülkemizi uluslararası platformda temsil eden sanatçıların değerli başyapıtlarını, her hafta İyilik İçin Sanat Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Rönesans döneminin bir geleneği olan sanatçı atölye ziyaretlerini yeniden canlandırmayı hedefleyen “Sanat Buluşmaları”nı, güncel sanat haberlerini İyilik İçin Sanat Derneği www.iyilikicinsanat.org/ web sitesinden takip edebilir.