Troya Destanı İstanbul’da Yeniden Canlandı

2018 Troya Yılı’nda, efsane kenti yeniden yorumlayan yeni nesil sanatçıların sergisi ‘Düşler Ülkesi: Troya’, İstanbul’da sanatseverlerle buluştu.

Troya Destanı İstanbul’da Yeniden Canlandı

Troya Destanı İstanbul’da Yeniden Canlandı! 2018 Troya Yılı’nda, efsane kenti yeniden yorumlayan yeni nesil sanatçıların sergisi ‘Düşler Ülkesi: Troya’, İstanbul’da sanatseverlerle buluştu.

Kale Grubu’nun katkıları, EPOS 7 ve BASE işbirliğiyle düzenlenen ‘Düşler Ülkesi: Troya’ sergisi, 26 Eylül-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’nün de desteği ile Darphane-i Amire’de kapılarını açtı.

Dünyanın en bilinen ve üzerinde en çok konuşulan antik kentlerinden Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yıldönümü nedeniyle bu yıl, Kültür ve Turizm Bakanlığınca ‘2018 Troya Yılı’ ilan edildi. Yeni nesil sanatçıların bu kapsamda, efsane kent Troya’yı yeniden yorumladığı ‘Düşler Ülkesi: Troya’ ilk olarak, 27 Temmuz-27 Ağustos tarihlerinde, Çanakkale’de Piri Reis Müzesi’nde sergilendi. Çanakkale’de büyük ilgi gören Düşler Ülkesi: Troya’ sergisi, 26 Eylül Çarşamba günü İstanbul Arkeoloji Müzeleri Darphane-i Amire 14 No’lu binada, İstanbullu sanatseverlere kapılarını açtı.

Efsane kentin medeniyet destanı

Temelleri 61 yıl önce Çanakkale’nin Çan ilçesinde atılan Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşu Kale Grubu’nun desteği, Etnik Popüler Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği (EPOS 7) ve yeni nesil sanatçı platformu BASE işbirliğiyle düzenlenen ‘Düşler Ülkesi: Troya’ sergisi, Derya Yücel’in küratörlüğünde, 29 genç sanatçının katılımıyla hayata geçti. Türkiye’nin farklı illerinden kadim efsaneleri yeniden yorumlayan sanatçılar; baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, grafik tasarım, resim, seramik, video gibi farklı mecralarda yapıtları buluşturuyor. 26 Eylül-26 Ekim 2018 tarihleri arasında ziyarete açık olacak sergi, sanatseverleri büyülü bir yolculuğa çıkarıyor.

Troya Destanı İstanbul’da Yeniden Canlandı!

“Yeni nesil sanatçılar, nesilleri birbirine bağlayacak”

Serginin küratörü Derya Yücel, “Yüzyıllardır, nice arkeolog, bilim insanı, sanatçı, şair ve yazara ‘düşler’ kurduran efsane kent Troya’yı özgün kılan, savaş, güç, medeniyet destanı ile mücadele, hayal gücü ve ilham kültürünün bir bileşimi olmasıdır. Bu ilhama kulak veren yeni nesil sanatçılar, kadim efsaneleri güncel ve disiplinlerarası anlatım pratikleriyle yeniden yorumlayarak nesilleri birbirine bağlayacaklar” dedi.

İlginizi Çekebilir